01/07/14 - Tästä lähtee!

Ihan ensimmäisenä iso kiitos siitä, että olet päätynyt meidän sivuille ja lukemaan tätä blogia!

Tässä blogin ensimmäisessä postauksessa ajattelin käydä asioita läpi yleisellä tasolla: esitellä Tamadon ja meidät neljä herrasmiestä firman takana.

Tamado Investments Oy on heinäkuussa 2013 perustettu sijoitusyhtiö, jonka toiminta on aika lailla alkuvaiheessa. Niin kuin nimi kertoo, on kyseessä osakeyhtiö, joka on tällä hetkellä pelkästään meidän neljän osakkaan omistuksessa. Kukaan meistä ei nosta yrityksestä palkkaa, vaan firman pyörittäminen on sivutoimista. Päätoimisesti kaikki meistä opiskelevat, ovat töissä tai tekevät molempia edellä mainituista yhtä aikaa.

Tamadon ehdottomasti tärkeimpänä tavoitteena on kasvattaa yrityksen oman pääoman arvoa pitkällä aikavälillä. Selkeämmin ilmaistuna yritämme siis kasvattaa varojen ja velkojen erotusta eli yrityksen arvoa. Samalla, kun yhtiön arvo kasvaa, kasvaa myös meidän osakkeenomistajien varallisuus. Varallisuuden kasvattaminen onkin perimmäinen syy koko sijoitusyhtiön perustamiselle – tästä juontuu myös sloganimme ”Creating wealth”.

Yrityksen arvoa kasvatetaan pääsääntöisesti sijoittamalla asunto-osakkeisiin Suomessa ja pörssinoteerattuihin osakkeisiin maailmanlaajuisesti. Molemmissa sijoituskohteissa noudatamme selkeitä ja melko yksinkertaisia strategioita, joista voi lukea lisää näiltä nettisivuilta. Lisäksi tulemme varmaankin kirjoittamaan sekä asunto- että osakesijoittamisesta erikseen tänne blogin puolelle. Kantavana teemana on kuitenkin pitkäjänteisyys ja korkoa korolle –efektin hyödyntäminen.

Tamadoa hallinnoi neljä oppimishaluista ja menestyksennälkäistä miestä: minä Tuomas, Nicholas, Jaska ja Rene. Yhdistävänä tekijänä meillä kaikilla voisi sanoa olevan Mikkeli, koska olemme kaikki opiskelleet siellä. Lisäksi minä, Rene ja Jaska olemme kotoisin Vihdistä. Voisin kertoa kaikkien meidän taustasta ja roolista Tamadossa hyvin lyhyesti jotain. Sanon jo tässä vaiheessa, että vaikka tittelit ovatkin hienoja, niin niiden tarkoituksena on selkeyttää omaa toimintaamme sekä sisäisesti että ulkoisesti. Käytännössä keskustelemme ja päätämme asioista yhdessä – päätösten toteutuksessa roolimme hieman eroavat.

Olen itse 24-vuotias, ulospäinsuuntautunut ja urheilusta pitävä nuori sankari. Päätoimisesti työskentelen strategiakonsulttiyrityksessä ja opiskelen samalla kauppatieteiden maisteriksi pääaineenani myöskin strategia. Tamadossa hoidan toimitusjohtajan virkaa ja pyrin suuntaamaan kaikkea toimintaamme yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Lisäksi keskityn osakesijoittamiseen yhdessä Renen kanssa.

Nicholas on 23-vuotias koripalloa ja matkailua rakastava todellinen herrasmies. Hän on juuri kotiutunut isänmaan asettamien velvoitteiden suorittamisesta ja aloittaa syksyllä Aalto-yliopistossa diplomi-insinöörin opinnot pääaineenaan Real Estate Investment and Finance. Parempaa pääainetta Tamadon kannalta saa hakea ja ”Kylie” kantaakin firmassamme operatiivisen johtajan viittaa vastaten mm. asuntosijoittamisesta yhdessä Jaskan kanssa.

Kaikkien rakastama futisfani Jaska on Tamadon markkinointijohtaja ja vastaa asuntokauppojen ohella kaikesta markkinointiin liittyvästä. Muun muassa nettisivuista, blogista, Facebook- ja LinkedIn-sivustamme sekä käyntikorteista saamme kiittää Jaskaa. 25-vuotias Jaska opiskelee Mikkelin ammattikorkeakoulussa kulttuurituotantoa, mutta hoitaa koulutehtäviä etänä Helsingistä käsin.

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä on autofanaatikko ja Excel-hirmu Rene. Rene tuli hieman meitä muita kolmea myöhemmin mukaan yritykseen, mutta on ehdottomasti tuonut analyyttista ja numeerista osaamista mukanaan. Tamadon talousjohtajan rooli sopiikin Renelle paremmin kuin hyvin. Päätoimisesti 25-vuotias Rene työskentelee luottoriskien parissa Nordeassa ja on valmistumassa kauppatieteiden maisteriksi Turun yliopistosta pääaineenaan rahoitus.

Minulla on henkilökohtaisesti uskomattoman vakaa luotto kasaamaamme tiimiin, jonka tärkeyttä ei varmaankaan tarvitse yritystoiminnassa (tai esim. urheilussa) korostaa. Myös usko yritysideaan on erittäin vahva ja tärkein näkyy jo taustapeilissä: toiminta on aloitettu, sille on asetettu tavoitteet ja niiden saavuttamiseksi on luotu strategia.

Tämän ensimmäisen postauksen loppuun haluan lainata miestä, jolla on mielestäni loistava suhtautuminen elämään. Lainaus kuvastaa erinomaisesti suurta urakkaamme, yrittäjyyttä ja tavoitteiden eteen tarvittavaa työtä:

You don’t start out saying you’re going to build a wall. You don’t start off saying “I’m going to build the biggest, baddest, greatest wall ever.” You start with a brick. You say “I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.” Do that every single day and soon you’ll have a PERFECT wall.”

-Will Smith

Ajastasi suuresti kiittäen, Tuomas

P.S. Tulemme kirjoittamaan käsiteltävistä aiheista melko avoimesti emmekä halua tarkoituksellisesti ”pimittää” tietoa. Emme missään nimessä väitä olevamme sijoittamisen ammattilaisia vaan haluamme oppia mahdollisimman paljon itse tekemällä. Lisäksi sijoitusneuvonta on luvanvaraista toimintaa eivätkä mitkään tässä blogissa esitetyt tekstit tai ajatukset ole sijoitusneuvoja. Emme kanna vastuuta, jos joku kuitenkin päättää toimia kirjoitustemme pohjalta.