02/09/18 - Asuntosalkun uusi kymmenluku

Kesällä järjestetyssä osakeannissa kerätyt rahat on saatu elokuun alussa sijoitettua, kun Tamado osti asuntosalkkuunsa kymmenennen asuntonsa!

Tuore ostos tehtiin siis elokuun alussa ja ostettu kohde on remontoitu kaksio Helsingin Mellunkylässä. Kohde on Tamadon ensimmäinen sijoitus Helsingissä ja hankinta lisää salkun maantieteellistä hajautusta entisestään. Olemme erittäin tyytyväisiä tuoreeseen hankintaan, sillä uskomme kohteen vuokrattavuuden olevan erittäin hyvä. Seuraavissa kappaleissa tulen tuttuun tyyliin avaamaan hieman ajatuksiamme/pohdintaamme päätöksentekomme takana.

Ensinnäkin makrosijainti Helsingissä on asuntosijoittamisen kannalta Suomen parhaita. Kaupungin väestö kasvaa ja etenkin pienten asuntojen vuokrakysyntä ylittää monilla alueilla tarjonnan. Suuressa kaupungissa sijainti joukkoliikenneyhteyksien varrella on keskeistä vuokrattavuuden kannalta ja tuorein kohteemme sijaitseekin vajaan kilometrin päässä sekä Myllypuron että Kontulan metroasemista. Matka-aika keskustaan on noin 30 minuuttia.

Asunnon vuokrattavuutta lisää myös Myllypurossa, alle kilometrin päässä asunnosta, sijaitseva Metropolia Ammattikorkeakoulun uusi kampus, jonne ensimmäiset opiskelijat muuttavat syyskuussa. Yhteensä kampuksella tulee opiskelemaan 6 000 opiskelijaa syksystä 2019 lähtien, mikä tekee potentiaalisten vuokralaisten joukosta hyvin suuren.

Ostettu asunto on toisen kerroksen kaksio, joka oli oston hetkellä valmiiksi vuokrattu. Asunto on remontoitu kauttaaltaan vuonna 2017 ja on kunnoltaan erinomainen, joten remonttihuolia asuntoon ei tule moneen vuoteen. Asunnon pohja mahdollistaa kämppisasumisen, joka on myös merkittävä etu vuokrattavuudelle. Lisäksi taloyhtiö on hyvin hoidettu sillä vuonna 1963 rakennetussa talossa on tehty 2000-luvulla suurin osa tärkeimmistä saneerauksista. Asunnossa ei kuitenkaan ole parveketta eikä talossa ole hissiä. Nämä asiat saattavat heikentää vuokrattavuutta, mutta toisaalta pienentävät taloyhtiön korjaustarpeita ja ylläpitokustannuksia.

Asunnon vuokratuotto olettamallamme 300 €/m2 remonttivaralla oli osto hetkellä 5,1 %. Kohde ostettiin julkisesta markkinasta ja on todiste siitä, että Oikotieltä on edelleen mahdollista ostaa yli 5 % vuokratuoton kohteita Helsingistä remonttivara huomioiden, kunhan tekee taustatyöt kunnolla ja perehtyy kohteen makrosijaintiin. Uskomme, että olemme löytäneet tuottoisan kohteen Tamadon salkkuun moneksi vuodeksi eteenpäin.

Tamadon tasetta kohti ensimmäistä miljoonaa vieden,

Nicholas